Natuur en technologie

Data Science and Society

Is data de nieuwe olie? Kan gezichtsherkenning ook leiden tot rassenherkenning? Heeft jouw hardlooprondje met Strava invloed op infrastructurele voorzieningen? Ontdek het tijdens het bachelor programma Data Science & Society van Campus Fryslân! Zie website voor meer informatie.

Leraar Natuurkunde

Zie jij het als een uitdaging om ingewikkelde zaken op een heldere manier uit te leggen? Kun jij mateloos gefascineerd zijn door natuurkundige verschijnselen? Dan is de lerarenopleiding Natuurkunde zeker voor je weggelegd! Leer door te doen: al vanaf jaar 1 sta je voor de klas. Onderzoek hoe onderwijs het beste vormgegeven kan worden. Studeer …

Leraar Natuurkunde Lees meer »

Natuurkunde

Natuurkunde is voor nieuwsgierige mensen. Hoe werkt de natuur en wat kunnen we met die kennis? Deze zoektocht leidt tot fundamentele theorieën, experimenteel onderzoek en praktische toepassingen. Natuurkunde (Physics) gaat om precisie en zuivere metingen. Daarmee maak je modellen en kun je verschijnselen verklaren. In een laboratorium, maar ook achter je bureau op de computer …

Natuurkunde Lees meer »

Scheikunde

Hoe maak je een oprolbare televisie? Hoe verwerk je een stof in een medicijn? Als scheikundige maak je nieuwe stoffen voor duurzame producten, medicijnen, of de kunststof- en voedselindustrie. Als scheikundige sta je aan de basis van nieuwe medicijnen of maak je een kunststof met bijzondere eigenschappen. Of je werkt mee aan een duurzamere wereld …

Scheikunde Lees meer »

Scheikundige Technologie

Scheikundige Technologie houdt zich niet zozeer bezig met het hoe en waarom van chemische reacties, maar zoekt naar manieren om deze op grote schaal te kunnen uitvoeren. Het leuke aan de internationale bachelor Scheikundige technologie/Chemical Engineering is dat je bezig bent met het ontwikkelen van nieuwe producten, in plaats van chemische reacties in het laboratorium …

Scheikundige Technologie Lees meer »

Sterrenkunde

Hoe oud is het heelal? Hoe zijn de sterren ontstaan en hoe vormen nieuwe zich? Welke natuurkundige processen spelen hierbij een rol? Als deze vragen je boeien, past Sterrenkunde bij jou. Als sterrenkundige wil je het heelal begrijpen en in kaart brengen. Je bestudeert de sterren, het gas daartussen en clusters van sterrenstelsels. De enige …

Sterrenkunde Lees meer »

Technische Natuurkunde

Met Technische natuurkunde sta je midden in de maatschappij, want je leert nieuwe kennis omzetten in praktische toepassingen. Denk aan oprolbare beeldschermen en microscopen om atomen te bestuderen. Veel producten uit ons dagelijks leven zijn gebaseerd op ontwikkelingen uit de technische natuurkunde. Waar het bij Natuurkunde gaat om het beschrijven en voorspellen van verschijnselen, probeer …

Technische Natuurkunde Lees meer »

Life Science en Technology

Kun je uit cellen nieuwe organen maken? Hoe werken biologische moleculen zoals eiwitten en DNA? Is het mogelijk om met behulp van biotechnologie beter medicijnen, voedsel en enzymen te produceren? In de opleiding Life Science and Technology (LS&T) leer jij op zulke vragen het antwoord te vinden. De opleiding combineert elementen van verschillende studies, zoals biologie, …

Life Science en Technology Lees meer »

Bewegingswetenschappen

Hoe herken je talent bij sporters? Kun je na een verlamming nog leren lopen? Wat gebeurt er in de hersenen als je tomaten aan het snijden bent? Kunnen kinderen beter leren terwijl ze bewegen? Als bewegingswetenschapper onderzoek je het menselijk bewegen in de ruimste zin. Zo wordt onderzoek gedaan onder (top)sporters, maar ook onder ouderen …

Bewegingswetenschappen Lees meer »

Biomedische Technologie

Wil jij de gezondheidszorg verbeteren door nieuwe technieken te ontwerpen en toe te passen? Wil je het aantal patiënten verminderen door preventieve technologie in te zetten? Of ga je op zoek naar veiliger oplossingen om patiënten te behandelen? Biomedische technologen worden opgeleid op het snijvlak van techniek, biologie en de medische wetenschappen. Precies dat is …

Biomedische Technologie Lees meer »